header image

Meditatie

Evenement

Titel:
Meditatie
Wanneer:
maandag 13 mei 2024, 09:30 uur - 10:30 uur
Locatie:
Ontmoetingskerk - Naaldwijk
Categorie:
Verbinding en ontmoeting

Omschrijving

meditatie kaarsIeder mens heeft af en toe behoefte aan rust, aan stilte, aan tijd voor bezinning. Tijd om onze ervaringen te verwerken, na te denken over wat we hebben meegemaakt en over wat we écht belangrijk vinden in ons leven. Tijd om uit te rusten, bij te tanken en weer op te laden. Tijd om contact te maken met ons hart, onze ziel, onze bron. Het kan soms moeilijk zijn om die stilte en die rust echt te vinden. We zijn vaak zo druk, druk met bezigheden en activiteiten, maar ook druk in ons hoofd, met allerlei gedachten. Er is zoveel lawaai, zoveel woorden, zoveel prikkels. Als je rust en stilte zoekt in jezelf, kan het helpen om een plek op te zoeken die stil is.
Ben je op zoek naar stilte, rust en bezinning? Kom dan gerust eens meedoen met één van de meditatiegroepen in de Ontmoetingskerk. Meditatie brengt je in verbinding met jezelf, met God, met de Bron van ons leven. Het kan je helpen om tot rust te komen en te zien wat voor jou werkelijk van waarde is. Stilte, (bijbel)teksten, rituelen en muziek kunnen daarbij helpen.
Er zijn twee meditatiegroepen. Beiden komen éénmaal per maand (met uitzondering van juli en augustus) bij elkaar om te mediteren, op maandagochtend van 9.30 tot 10.30 uur, inloop vanaf 9.15 uur, en op donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. We beoefenen verschillende vormen van christelijke meditatie: o.a. lectio divina, ignatiaanse meditatie, centering prayer.

De data voor de meditaites zijn te vinden in de agenda.

Na afloop is er altijd koffie en thee en tijd om elkaar te ontmoeten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 06-10378128

Opgetild worden uit het leven van alledag, opstijgen in een andere werkelijkheid.
Zegen ontvangen voor het leven, de Altijd Nabije gaat met je mee tot in alle uithoeken.


Locatie

Locatie:
Ontmoetingskerk
Straat:
Anjerlaan 47
Postcode:
2671 DH
Plaats:
Naaldwijk
Land:
Netherlands