header image

Magda_Hazeleger-kl.jpgMijn naam is Magda Hazeleger en sinds 12 maart 2023 ben ik aan deze gemeente verbonden en woon ik hier ook, samen met Jan. Hiervoor woonde en werkte ik als predikant in Beilen (Drenthe) en daarvoor in Hilversum. Nog voor dat ik predikant werd, heb ik gewerkt in de protestantse gemeente Maas & Waal en in Arnhem. O.a. als pionier in de Vinex-wijk Schuytgraaf.
Als kind al was ik graag met geloof bezig, maar pas rond mijn 30e ben ik met de studie Theologie begonnen. Dat was een goede keus: de studie Theologie is geweldig en de roeping tot predikant volgde daar eigenlijk vanzelf op. Ik ben afgestudeerd op praktische theologie.
In Beilen heb ik me bezig gehouden met Kerk in het Dorp en dat is iets waar m’n hart ligt: hoe houd je de kerk en geloven begrijpelijk en relevant? Hoe wordt een geloofsgemeenschap weer een logische en vanzelfsprekende partner voor activiteiten in een dorp? De situatie is hier weer héél anders dan in de andere gemeentes waar ik gewerkt heb. Wat wel hetzelfde is, is dat gemeenteleden zelf steeds verlegener worden om hun geloof te verwoorden. Wat geloof ik eigenlijk? En wat betekent dat dan? En daarnaast staan christelijk geloof en de kerk voor de meeste mensen ver bij hen vandaan. De kerk is uit zicht. Dat is overal in de kerk in West Europa een uitdaging. Steeds minder mensen hebben de kennis en de praktijk van het christenzijn gezien of gehoord. Zijn er bijvoorbeeld gelovige mensen in dit dorp met wie je je graag identificeert? Zou je zelf zo iemand willen zijn? We tobben soms ook met slechte voorbeelden. En met de aanname dat een grote volle kerk hetzelfde is als een goede kerk. Maar ik ben ik er vast van overtuigd dat iedereen het goede nieuws en een richting voor het leven nodig heeft. Ik geloof dat het leren en groeien in geloof een noodzakelijke verrijking is voor ons persoonlijk leven, maar ook voor ons dorp. Juist in een kerk die krimpt is het belangrijk om dat boven tafel te houden. Jezus zegt ergens tegen zijn leerlingen, als iedereen bij Hem wegloopt: ‘Willen jullie soms ook weggaan?’ Simon Petrus antwoordde: ‘Heer, naar wie zouden wij toe moeten gaan? U spreekt woorden die eeuwig leven geven!’
Om te leren wat dat is, wat dat betekent, heeft Naaldwijk de kerk nodig – en de kerk heeft Naaldwijk nodig. Daar doe ik graag aan mee!

Ds. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 06-44058723 of 0174-785715.