header image

20190616_212515-kl.jpgIk ben Ditte Mostert-Bok. Geboren en getogen Delftse. Getrouwd met Mattie Mostert. Samen hebben we drie kinderen, drie aangetrouwde kinderen en 9 kleinkinderen.
Sinds 1 september 2022 mag ik de wereldwijde gemeente van Jezus Christus dienen in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk. Een Westlandse gemeente, recht voor zijn raap. Daar houd ik van.
Een sleutelwoord in mijn leven is ‘vertellen’. Onze kinderen en kleinkinderen heb ik altijd graag verhalen verteld. Over God, geschiedenis en nog veel meer. Later heb ik, na een achtjarige deeltijdopleiding aan de Bijbelschool, gewerkt als godsdienstlerares op openbare basisscholen waar ik als de ‘Bijbeljuf’ de oude Bijbelverhalen nieuwe woorden gaf, zodat de kinderen ze begrepen en er iets mee konden.
Ook ben ik werkzaam geweest als reisleidster om samen met een bus vol reislustige Nederlanders ons te verwonderen over natuur en cultuur in andere landen. En ook daar vertelde ik graag, zowel in de bus als op locatie. En nog steeds vind ik het heerlijk om mensen door de Delftse kerken rond te leiden. Al vertellend over de geschiedenis en uiterlijk van het gebouw kun je zomaar God ontmoeten.
Een aantal jaren geleden ben ik theologie gaan studeren. Als HBO-theoloog, vooral opgeleid in de praktische theologie, heb ik mij gespecialiseerd in het ouderenpastoraat. Mijn functie is kerkelijk werker, mijn werktitel is seniorendominee. Ik bezoek met name de tachtigplussers die niet meer thuis wonen en doe dit werk met grote liefde. Ook heb ik mij uitgebreid verdiept in het pastoraat aan mensen met dementie. Erg boeiend om te ontdekken welke pastorale mogelijkheden er zijn voor de gemeenteleden die hier mee te maken krijgen. Uiteraard hoort ook crisispastoraat, waaronder uitvaarten, tot mijn taak.
‘’Eenmaal een juf altijd een juf,’’ mijn onderwijsachtergrond verloochent zich niet. Ik draag graag kennis over en hoop dat in de toekomst ook in deze gemeente te doen, bijvoorbeeld door toerusting te geven op het gebied van pastoraat aan de vele vrijwilligers. Niet omdat het verkeerd gaat, maar omdat het altijd beter kan.
Met ingang van 2024 hoop ik ook de andere gemeenteleden vaker te ontmoeten als ik zondags voorga in een van de diensten.
Mijn inspiratie vind ik in de Bijbel, waarin ik door de Heilige Geest, Christus als mijn Verlosser heb leren kennen. Daarnaast lees ik graag en veel. Momenteel ben ik in de ban van de boeken van (wijlen) rabbijn Jonathan Sacks. Sowieso ben ik mateloos geboeid door Israel, het Jodendom en hoe de kerk zich daartoe verhoudt.
Mocht u vragen hebben, belt u dan gerust eens of nog beter stuur me een mail. Dit aanbod geldt voor alle gemeenteleden.
Mijn werkdagen zijn meestal maandag en dinsdag. Zie de informatie in de Bijeen.
Emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 06 20217903