header image

Jane_Austen_Tea_middag.jpgJane Austen Tea vesper op zondag 5 mei 2023 om 16.00 uur in de Oude Kerk Naaldwijk.
Mr. Darcy, Elizabeth Bennett, Captain Wentworth, George Wickham, Marianne en Eleanor Dashwood. Ja, die namen zullen u bekend voorkomen. Het zijn namen uit het zeer populaire werk van de negentiende eeuwse Britse schrijfster Jane Austen. En mocht u de boeken niet kennen, dan kent u zeker de films die al jaren van Austen’s werk gemaakt worden. Pride and Prejudice, Emma, Sense en Sensibility en noemt u maar op.
Maar wat u misschien niet wist, is het feit dat Jane Austen een domineesdochter was en dat ze naast formidabele romans ook een aantal innige gebeden heeft geschreven.

Op de Jane Austen Tea vesper van 5 mei zullen die gebeden te horen zijn. Om ook recht te doen aan haar befaamde romans zullen ook daar gedeelten van ten gehore worden gebracht.
Dit alles omlijst door de prachtige muziek. Allereerst is er het gitaarduo van Max en Annie Többen met opus 116 van M. Giuliani, dat gaat over de ins en out, de aarzelingen en blijdschap van een bal, in verschillende bedrijven. De bijpassende tekst wordt gelezen door Claudia Seevinck (sopraan) en zij zingt in het tweede deel van de bijeenkomst van de middag Bergerettes. Vervolgens zetten we de Austen sfeer nog even verder aan met harpmuziek van Yolanda Davids, én met het orgel-, en pianospel van Niels de Klerk. En u krijgt natuurlijk een kopje thee met wat lekkers.
Reken op een heel geslaagde middag, met professionele musici en een combinatie van zang, muziek , voordracht, thee én gebed.

Ds. Neeltje Reijnders