header image

Van 4 t/m 12 mei reizen we vanuit het Westland met een groep af naar Taizé, Frankrijk. En wees welkom om met ons mee te gaan!

taize2024-2.JPG

Ieder jaar reizen duizenden jongeren af naar het kleine dorpje Taizé, waar bovenop de heuvel de oecumenische broedergemeenschap is gevestigd. Zij ontvangen door het hele jaar heen jongeren, en nodigen hen uit om een week mee te leven op het ritme van stilte, reflectie, gebed en werk. En daarbij moedigen de broeders, ook door middel van het programma, aan om kennis te maken en ervaringen te delen met jongeren van over heel de wereld. Buiten deze vaste elementen van het gemeenschapsleven is er ruimte voor veel gezelligheid en plezier, of een wandeling in de prachtige heuvelachtige omgeving.

Zowel gelovige als niet-gelovige jongeren komen naar Taizé, ieder met zijn/haar eigen reden. De een om even los te komen van de dagelijkse sleur en het geloof een weekje wat meer aandacht te geven, de ander voor de ontmoeting met andere jongeren van over de hele wereld, weer een ander die geïnteresseerd is in spiritualiteit, en nieuwsgierig is wat er in de stilte te ontdekken valt, en weer een ander op zoek naar verdieping in zijn/haar relatie met God.

Wij -de organisatoren- hebben mogen ervaren wat voor bijzondere, mooie, fijne plek de gemeenschap van Taizé is, en we gunnen meer (Westlandse) jongeren om dit ook te beleven. Heel even los van het werken en altijd maar doorgaan. Heel even wat minder paraat staan voor anderen. Maar even tijd om terug te schakelen, stil te zijn, en te luisteren naar wat God, of een spontane ontmoeting met een onbekende, jou te vertellen heeft.

Meer informatie over Taizé
Er is een hoop geschreven over Taizé, en iedereen die er wel eens geweest is heeft zijn/haar eigen verhaal. Via onderstaande links vind je meer informatie, in de vorm van tekst en filmpjes.

Taizé op Facebook: https://www.facebook.com/taize
Taizé op Instagram: https://instagram.com/taize?igshid=NGVhN2U2NjQ0Yg==
Taizé op Youtube: https://www.youtube.com/@taize

Taizé heeft een website waar heel veel informatie op te vinden is: https://taize.fr/nl

Uit deze website hebben we een aantal pagina’s geselecteerd die een goede indruk kunnen geven:

Accommodatie
Aangezien het druk is in Taizé tijdens de week van Hemelvaart, wordt iedereen verzocht om een tent mee te brengen om in te slapen.

Kosten
De financiële bijdrage om een week in Taizé te verblijven, is rond de € 100,-. Daar is een slaapplaats, eten en drinken bij inbegrepen.
Over de vorm van vervoer is nog geen beslissing gemaakt, dat zal afhangen van het aantal reisgenoten. We zoeken een praktische en betaalbare oplossing.
Als je graag mee wil, maar de kosten zijn echt te hoog: neem dan contact op met de organisatie, want er is altijd wat te regelen!

Geïnteresseerd en/of aanmelden
Als je geïnteresseerd bent om mee te gaan, word dan lid van de WhatsApp groep! Hierin verschijnt vanzelf meer informatie.

Wil je graag met ons mee? Laat dan je gegevens achter in dit formulier: https://forms.office.com/r/AQ55nR8WSH

Contact
Ben je nieuwsgierig, maar heb je nog vragen? Neem dan vooral contact op met een van onderstaande organisatoren!

Lisan Broekman (06-81968783)
Anouk van der Hout (06-20943736)
Esther van Marrewijk (06-11287173)
Maaike Verhagen (06-10606294)
Magda Hazeleger - predikant Ontmoetingskerk (06-44058723)