header image

groenkerkDe plannen zijn rond, ons thema “eten” wordt concreet tijdens een plantaardige kookworkshop onder professionele leiding van een diëtiste! Op zaterdagmiddag 3 juni nodigen we je van harte uit in de Ontmoetingskerk. We starten om 14:30 met een leuke inleiding, waarna we aan de slag gaan. Met behulp van verschillende recepten maken we gezamenlijk een complete avondmaaltijd die we daarna uiteraard lekker opeten.

Het thema “eten” hebben we gekozen vanwege de impact van eten op de wereld om ons heen. Vlees, en dierlijke producten in het algemeen (zoals zuivel en ei), hebben een zeer grote impact op het klimaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan waterverbruik en ontbossing voor de teelt van veevoer.

En hoewel niet alle landbouwgrond geschikt is voor mensen-voedsel, zou er voor de hele wereldbevolking genoeg eten te produceren zijn als we stoppen met vlees eten. Bovendien zou er een hoop dierenleed voorkomen kunnen worden.

Maar je menu omgooien en vlees overboord zetten kan een grote stap zijn; is dit wel gezond, en is dat wel wetenschappelijk onderbouwd? We vinden het heel belangrijk om dat helder te hebben en daarom hebben we de samenwerking opgezocht met een professionele diëtiste gespecialiseerd in vegetarisch en veganistisch eten. Zij zal voorafgaand aan de workshop de voordelen van een plantaardig dieet met ons doornemen, gestoeld op wetenschappelijk onderzoek en eigen ervaringen vanuit de praktijk.

Wie alvast meer over haar wil weten, Priscilla Weterings van diëtistenpraktijk Silla (www.dietistenpraktijksilla.nl) is een ’s-Gravenzandse en samen met haar man Daniël wil zij veganistisch eten laagdrempelig maken; het hoeft niet ingewikkeld of saai te zijn. Zij geven vaker kookworkshops en wij hopen dat ze jullie ook enthousiast kunnen maken om wat vaker plantaardig te koken!

Kosten workshop €15,-, aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is plaats voor 20 deelnemers, meld je dus snel aan, want vol=vol.

Lisette van der Knaap
Werkgroep Groene Kerk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)