header image

levenvangenoeg.jpgHou jij van een praatje met een drankje en mag het ook ergens over gaan? Kom dan vrijdagavond 8 maart naar PAX (Verdilaan 2b, naast de Naald). Daar vindt het eerste Praatcafé plaats. Van 20.00 uur tot 21.30 uur is dan Nienke Hofsink te gast. Nienke werkt in Amsterdam als buurtdominee en docent Levensbeschouwing. De ervaringen die ze daar opdoet, wil ze graag gebruiken door te spreken over thema’s als rechtvaardigheid en zorg voor de schepping. Nienke zal aan de hand van deze thema’s de inleiding verzorgen. Daarna is er gelegenheid voor het stellen van vragen en is er ruimte voor discussie. Na afloop is er in de gezellige ruimte van PAX gelegenheid voor verdere ontmoeting onder het genot van een drankje.

Nienke maakt deel uit van de beweging ‘Genoeg om te leven’ en ‘Leven van genoeg’. Op de website van deze beweging staan hierover een paar mooie zinnen: “We willen leven binnen de draagkracht van één aardbol. Dit voorkomt de uitputting van mens en aarde. Het mooie is dat dit onszelf nieuwe levensvreugden geeft. Leven van genoeg brengt ons weer in verbinding met onszelf, de mensen om ons heen en de schepping.”
Maar het gaat niet alleen om mooie woorden. Nienke zal proberen ons gereedschappen aan te reiken om dit in het dagelijks leven ook daadwerkelijk handen en voeten te geven. Hoe zorgen we ervoor dat we met elkaar gelukkig samenleven maar het ook leefbaar houden voor de ander, dichtbij en veraf?

Praatcafé is een initiatief van Magda Hazeleger en Pieter van Staalduine. De avonden – twee tot vier keer per jaar – zijn in beginsel bedoeld voor mensen van 30 tot 60 jaar. En neem vooral ook je ‘niet-kerkelijke’